Слънчевата енергия е безплатна и екосъобразна. Използването и не само ще намали сметките ви за ток, но и спомага за опазването на околната среда. В тази статия ще ви представим няколко способа, чрез които да я използвате у дома.


“Слънчеви стаи”

Ако сте се заели с изграждането на нов имот първото в което трябва да се уверите е че повечето от стаите се огряват от слънце. Безплатната соларна енергия, от която да се възползвате, може да влезе в дома ви и дори през студените дни да ви сгрява с топлината си. За целта, стига да имате такава възможност, проектирайте прозорците, стените и подовете, така че да събират, съхраняват и разпространяват слънчева енергия. Можете да разширите южния си прозорец. Добра работа би свършила и топло абсорбираща зидария за стените и подовете, която ще поема слънчевите лъчи през деня и ще излъчва топлина в стаята през нощта.


Простирайте на слънце

Сушилнята е един електроуред, който освен че изисква висока първоначална инвестиция в повечето случаи не е и електро икономичен. За да намалите генерирането електричество от нея простирайте поне в топлите месеци на слънце. Когато навън градусите са високи времето за изсушаване на дрехите е почти същото като една програма на вашата сушилня. Освен че е безплатна слънчевата енергия е и антибактериална. Известно е че слънчевите лъчи имат своите дезинфекциращи и антибактериални свойства.


Уреди задвижвани от слънчева енергия

В днешни дни все повече навлиза използването на уреди и електричество възпроизведено чрез слънчева енергия. Както вече споменахме тя е безплатна и макар по-високата си начална инвестиция, не сте обвързани с по-нататъшни разходи и със сигурност ще си я възвърнете. Проучванията сочат, че 70% от генерираното електричество в домакинствата идва от домакинските ни уреди ( хладилник, готварска печка, микровълнова). Чрез използването на такава техника вие не  само си спестявате пари, но и помагате за опазването на околната среда. 

Ако желаете домът ви изцяло да бъде задвижван чрез слънчева енергия то тогава спокойно може да се доверите на соларни панели. Науката се развива постоянно в тази сфера и вече има и модели които работят дори и през нощта. Ако се притеснявате че генерираната енергия няма да е достатъчна защото във вашият район не е много слънчево, недейте. Предлагат се различни видове соларни панели всеки от които е предназначен за места с различно метеорологично време.


Ние от Eu Solar сме компания с дългогодишен опит в екологичната и икономичната сфера. При нас ще откриете богато разнообразие от соларни системи, къмпинг екипировка, електроуреди за каравани и такива задвижвани от слънчева енергия. Разгледайте нашите актуални модели!